Ne maradj le akcióinkról, értesülj elsőként! Iratkozz fel hírlevelünkre!
Termékkereső
Termék neve

Hívj minket ingyen!

My status

 Társoldalunk:

Az Ön kosara üres
 

 -11-05 13:24:22

 

Ahogy elindult a Milánói EICMA motorkiállítás, végre hivatalosan is információkhoz jutottunk az új , és a megújult Aprilia modellekről, valamint először láthatjuk a MotoGp-be szánt veresenygépüket. 
Természetesen nem hagyhatta szó nélkül az Aprilia a Kawasaki által gerjesztett teljesítményőrületet, így megpiszkálták a blokkokat és az elektronikákat, típusonként más módon, és eredménnyel. 

 
 
 
Tuono V4 1100

Talán a legnagyobb meglepetést az új Tuono jelentette. Sehol egy árva nyom nem utalt arra, hogy az Aprilia megfúrja a V4-es blokkot. És tessék. Megtette. Az ok érthető, a csupasz motorok piacán is iszonyatos teljesítményhajhászás kezdődött melyet valószínűleg a KTM robbantott ki, és rögtön reagáltak rá a többiek is.  Bár a legerősebb címet most nem sikerült visszaszerezni a Tuonoval, azonban a teljesítmény és a nyomatékgörbéket nézve, nem lehet okunk panaszra. Ez több mint elég.

A teljesítményen kívül változott az új Tuono váza, javult a szélvédelme, és kapott egy új elektronikai csomagot is.

Aprilia Tuono V4 1100 - 2015

 

RSV4 RR

A legfontosabb esemény a Noalei gyár történetében az idei évben, hogy vissza tudta szerezni a világbajnoki címét (link), és ezzel tanúbizonyságát adta a modell versenyképességének. Az RSV4 eddig sem volt elveszve a literes sportmotorok piacán, azonban a trendet tekintve lépni kellett valamerre. A mérnökök fogták magukat, faragtak a gép súlyából, új elektronikai csomagot akasztottak a V4es szuperbikera, és megemelték a maximális teljesítményt, ami így már 200Le felett (egészen pontosan 201LE) teljesít. Az új elektronikába kiemelt szerepet kap a kevésbé rutinos motorosok védelme, így az elektronika kiemelten figyeli a hibáikat, és igyekszik korrigálni is azokat.

Aprilia RSV4 RR - 2015

 

RSV4 RF

A legjobb is lehet még jobb. Az idei évben az Aprilia egy 500 darabra limitált RF utójelzésű motorral is meglepi a márka rajongóit. A speciális modell új fényezést, új felniket, elektronikus futóművet, és még tovább csökkentett tömeget kap, ezzel tisztelegve az újabb világbajnoki címnek.

Aprilia RSV4 1000 RF - 2015

 

Caponord 1200 Rally

Egy korábbi cikkben már kiveséztük az új Caponord Rally-t, így aki lemaradt volna róla, az itt olvashat róla bővebben. (link)

Az új modell az előzővel szemben megnövelt terepezési képességet kapott, és a megvásárolható kiegészítők garmadájával, egy komplett apokalipszis túlélésére is megfelelő választás lehet.

Aprilia Caponord 1200 Rally -2015

 

Aprilia MotoGP 

Az előrehozott MotoGP-ben való szereplés magával hozta a jövő évi versenymotor hivatalos bemutatását is. Sok mindent nem tudunk róla, de ránézésre, a módosított váz, a szén fékek, és a megnyerő forma, ami szembetűnhet. A gép még a szponzorok nélküli fényezéssel látható, a pilóták közül még csak Alvaro Bautista neve a hivatalos (link)

Aprilia MotoGP project bike 2015

Forrás: http://www.rsvforum.com/

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------