Ne maradj le akcióinkról, értesülj elsőként! Iratkozz fel hírlevelünkre!
Termékkereső
Termék neve

Hívj minket ingyen!

My status

 Társoldalunk:

Az Ön kosara üres
 

Már az életünk első lépéseinél megtanuljuk, hogy a kéz legyen, amit eséskor reflexből azonnal leteszünk, ezzel tompítunk és védjük meg egyéb testrészeinket a sérüléstől.

Egy esetleges esésnél, biztosan leér a földre a motoros keze! De ezen kívül, senkise szeretne egy kellemetlen reumát. És ez nem csak hűvösebb időben tud kialakulni, hiszen a 30 fokos melegben is a testednél 6 fokkal hidegebb szél éri folyamatosan az ujjaid és a kézfejed ízületeit motorozás közben, tehát folyamatos huzatnak van kitéve. Másrészt pedig a kihűlt ízületek le is merevednek, ami a reakcióidő növekedésével jár, ami ugyancsak egyértelmű, hogy mennyire veszélyes. Talán viccesnek tűnik nyáron kesztyűben robogózni, de nem haszontalan.

A kezünk védelme alapvető fontosságú, okos ember nem indul el motorral kesztyű nélkül. Mindenki a pénztárcájának megfelelően válasszon, de kerüld a legolcsóbbakat.

Vannak biztonsági fokozatok, amiket az alapján tudunk kiválasztani, hogy mennyit ülünk a motoron. Választhatunk a könnyű, általában valódi vagy szintetikus hasított bőrkesztyűtől, a legbiztonságosabb, kevlár betétes bőrkesztyűig. A lényeg, hogy valami mindig legyen a kezünkön, de azért sportmotorozáshoz ne viseljünk könnyű textil kesztyűt.

Egy kényelmes, meleg kesztyű döntően befolyásolhatja a motorozás komfort érzetét.

 

Hogyan választhatod ki a neked legmegfelelőbbet?

 

 

  • Legfontosabb szempont, hogy milyen gyakorisággal és milyen célra fogod majd használni. (Sportmotorozáshoz általában keményebb kiképzésű kesztyűt, túrázáshoz strapabíróbb, míg városi motorozáshoz könnyű, nem túl meleg változatokat ajánlunk.)
  • Ezek után választanod kell, hogy bőrből vagy textilből készült kesztyűt szeretnél. Már a textil kesztyűk többsége is víz- és szélálló és a bőrkesztyűk is választhatók jól szellőző, nyári változatban.
  • Majd a különböző bélésvastagságok következnek – azaz hogy milyen meleg kesztyűt szeretnél? Ha utólag kívánsz kesztyűd vastagságán változtatni, egy alsó kesztyűvel még mindig megteheted.
  • Következő a protektorok kérdése: természetesen más való túrázáshoz és nyílván más az endúrózáshoz. Aki sokat megy, akár nagyobb, mint 125-ös motorral, annak már kell a protektoros kesztyű.
  • És csak mindezek után következik a fazon. Az alapvető kényelem mellett például a kabátodhoz való illeszkedésről, a kesztyűszár hosszáról és az állíthatóságról se feledkezz meg!
  • Méretet az ujjak hosszának megfelelően kell választani. Fontos, hogy az ujjaink a kesztyűben végigérjenek, viszont az ujj végén lévő varrás ne vágjon be markolásnál, illetve a teljes kézfejet takarja be. Széltében mindegyik kesztyű, picit engedni fog, legyen gumikesztyű jellegű felvételkor, mert a tenyérnél gyűrődő kesztyű, hamarabb is kopik. Érdemes minél több kesztyűt felpróbálni. Azt a kesztyűt, ami a legjobban illeszkedik, azt tudjuk a legtovább használni. Előfordulhat, hogy 1-1 ujj hosszabb, általában a kisujjon, sajnos ezzel nem tudunk mit kezdeni, nem vagyunk egyformák.


 A motoros kesztyűknél érdemes egy nyári és egy téli, vagy a kevésbé fázósaknak legalább egy átmeneti motoros kesztyűre beruházni.

Decemberi ajánlatunk:

MQP Droid egy nyári, textil-bőr, csukló kesztyű 9.990.-Ft. helyett 6.930.-Ft. a tiéd lehet, ha egy könnyű, jól szellőző protektoros, de ugyan akkor strapabíró kesztyűt szeretnél.

MQP Moto egy úgynevezett szezon kesztyű, bőrből, protektorral, mely most 16.900.-Ft. helyett 11.830.-Ft-ért vásárolható meg.

MQP Noir egy hosszított szezon kesztyű, bőrből, protektorral, amely 19.900.-Ft. helyett 13.930.-Ft.

Ajánlatunk az év végéig, illetve a készlet erejéig érvényes!